About Stout

Stijlvolle lichtconcepten en bijzondere lampen

ABOUT STOUT | Voor exclusieve, handgemaakte design verlichting, al bijna 35 jaar

Lampen met verrassend, verfrissend en vernieuwend ontwerp.
Met deze missie trok Hans Stout zich in 1988 terug op zijn zolderkamer, waar hij de basis legde voor Stout Verlichting. Grote dromen betekenen nóg meer wanneer gedeeld en waargemaakt met een partner. Samen kom je tenslotte verder dan alleen. Als zodoende sloeg Hans na een jaar de handen ineen met zijn broer Sander.

Al snel boekten de Stout broers hun eerste succes met de geslaagde T-lijn. Met deze Lichtarchitecten als drijvende kracht groeide Stout Verlichting uit tot familiebedrijf met een bijzonder aanbod van lampen dankzij onze gevarieerde collectie exclusieve, handgemaakte designverlichting.

We staan voor je klaar met vrijblijvend advies en stellen voor elk interieur een passend lichtplan samen. Stijlvolle lichtconcepten, afgestemd op jou.

Exclusieve, handgemaakte designverlichting, al bijna 35 jaar

We perfectioneren al bijna 35 jaar de kunst van exclusieve designverlichting. Voor ons betekent dit zo veel meer dan brandend licht. Onze verlichting brengt gevoel en is bepalend voor de sfeer in jouw interieur. We werken met zorgvuldig geselecteerde materialen, zoals keramiek uit Italië of metalen als messing en roestvrijstaal van eigen bodem. Hierdoor gaan onze lampen generaties lang mee. Stout lampen zijn veelzijdig. Ze zijn werelds en elegant. Artistiek en betrouwbaar. Exclusief en functioneel.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bezoek Stout Verlichting in Loenen aan de Vecht, gelegen tussen Amsterdam en Utrecht. Laat je inspireren in onze showroom of neem een kijkje bij Stout Shade Supply, ons atelier voor handgemaakte lampenkappen. Je vindt ons ook bij ETC Design Center Europe in Culemborg. We ontvangen je graag!

Neem contact op of kom langs in Loenen

Waarom Stout Verlichting?

Individuele aandacht en passend advies

Heb je een elegante hanglamp zoals de Fine de Claires op het oog?
Misschien een stijlvolle tafellamp zoals de Castle Fushion of luxe staande lamp zoals de Milano en wil je weten hoe deze het best kan worden samengebracht met jouw interieur? Heb je een lichtoplossing in gedachten of ben je op zoek naar vakmensen die jouw idee werkelijkheid maken? Wat jouw vraag ook is, op gebied van verlichting zijn de mogelijkheden wat ons betreft eindeloos.

Kom bij ons langs in Loenen en laat je inspireren. Ons team staat voor je klaar met persoonlijke aandacht en vrijblijvend advies, ook zonder afspraak. Heb je je inspiratie gevonden? Dan denken we graag een passend lichtplan voor je uit, afgestemd op jouw wens en samengesteld naar jouw smaak.

Bekijk onze collectie exclusieve designverlichting

Vormgeving en functionaliteit, naadloos geïntegreerd

Voor ons is verlichting als een tweeluik waarin vormgeving en functionaliteit slim samenkomen. Onze verlichting brengt gevoel en sfeer in jouw interieur. En is ook praktisch.

Neem bijvoorbeeld onze Castle Fusion, het ontwerp van deze uitzonderlijke hanglamp is een bron van warme, sfeervolle verlichting dankzij de kaarsen die op speelse wijze zijn gemonteerd. De heldere, functionele verlichting aan de onderkant van de Castle Fusion zorgt juist voor bruikbaar licht op tafel. Vorm en functie, hand in hand.

Maar functionaliteit gaat verder dan dat. Functionaliteit betekent ook het gebruiken van moderne technologie in onze ontwerpen. Zo ontwikkelen we een verlichtingstechniek wat het duurzame effect van LED heeft én de warme sfeer van de klassieke gloeilamp. Door op deze manier trends voor te blijven en ontwikkelingen op gebied van verlichting slim te implementeren in onze ontwerpen hebben we voor elk interieur, elke stijl, elk vraagstuk een passend en stijlvol lichtconcept in huis.

Laat je inspireren door onze eerdere projecten

Zorgvuldig geselecteerde materialen

Eén van onze belangrijkste bronnen van inspiratie is de rijke Italiaanse cultuur.
Hans zei hier ooit over: “Wat vormgeving betreft is Italië nou eenmaal hét land. Italianen zijn de kunstenaars van Europa”. Dit gedachtegoed is tot op de dag van vandaag onveranderd en je vindt invloeden van Italiaans design dan ook terug in verschillende Stout lampen. De reizen die Hans en Sander in de beginjaren naar Italië maakte, zijn traditie geworden en van tijd tot tijd vind je ons weer in het zuiden.

Op zoek naar originele materialen, een speciaal fabriekje of een bijzonder atelier. Zo vonden we prachtig Italiaans keramiek en een partner in Italië die het materiaal naar onze ontwerpen kan vertalen, zodat jij ervan kunt genieten in collecties als Daytona, Luna, Maxime, Milano en Fine de Claires. Andere materialen vinden we dichterbij, zoals hoogwaardig metaal uit Nederland wat we verwerken in onze werkplaats in Loenen voor onze collecties zoals onder andere de Candle Fusion, Castle Fusion en The Hoxton.

Altijd persoonlijke en betrouwbare service

Goede verlichting heeft aandacht nodig. Hetzelfde geldt voor een passend lichtplan. Het is een investering en wij zijn er om te zorgen dat deze investering zich zo goed mogelijk uitbetaalt. Dat jij precies krijgt waar je naar op zoek bent. Wat ons betreft begint en eindigt dat met service. Persoonlijke service. Zo weet je bij ons altijd wie je aan de telefoon krijgt, bij wie je terecht kan voor advies en ken je hen die de verlichting produceren in de werkplaats bij naam. Dit betekent ook dat onze deuren, zelfs jaren na een aankoop, voor je open staan als je ons nodig hebt. Wij zijn er voor jou.

Maak kennis met het team van Stout Verlichting: de Stout familie

Ontwerp en productie van Nederlandse bodem

Onze verlichting komt voort uit geïnspireerd ontwerp en hoogwaardige productie. En hoewel we onze inspiratie wereldwijd op doen, ontwerpen en produceren we op Nederlandse bodem. Zo kun jij eenvoudig langskomen in onze showroom en kappenatelier in Loenen aan de Vecht. Dit is waar we de passie voor verlichting tot leven brengen in onze modellen, concepten en service. Een passie die al generaties in de Stout familie zit. We geloven in kleinschalige aantallen en dankzij deze zorgvuldige, ambachtelijke manier van werken, garanderen wij met een gerust hart de kwaliteit van elk product. Geen verre fabrieken, maar licht uit eigen land.

Neem contact op of kom langs in Loenen

Atelier Danielle aan het werk Stout Verlichting

Stout Shade Supply;
atelier voor handgemaakte lampenkappen

Aandacht en oog voor detail transformeren een lamp van standaard naar verfijnd. Wij geloven niet in one-size-fits-all en dat geldt ook voor onze lampenkappen. Elke lamp verdient een passende kap en hierbij is maatwerk essentieel en dat vind je bij Stout Shade Supply; al bijna 35 jaar ons atelier voor handgemaakte lampenkappen in Loenen aan de Vecht. Hier combineren we ambachtelijk handwerk met moderne apparatuur om de Stout kwaliteit te waarborgen. Kom langs in Loenen en ontdek de mogelijkheden op gebied van lampenkappen en het gebruik van bijzondere, exclusieve stoffen en materialen. Laat je inspireren! Heb je al een stof in gedachten? Misschien een materiaal waar je mee zou willen werken? We denken het graag met je uit.