28
mrt

Masterly, the Dutch in Milano 4 t/m 9 april 2017

Stout Lighting Design zet Cartoni Design in het juiste licht met de Candle Fusion

Onder de titel Masterly – The Dutch in Milano presenteren Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven, ontwerpbureaus en -collectieven zich in het centrum van Milaan. In het fascinerende Palazzo Francesco Turati verrijst opnieuw hét Nederlands paviljoen met het beste design en ambachtelijk vakwerk dat Nederland te bieden heeft.

Excellent Dutch design, mode en fotografie met een ziel en een eigen identiteit.

Tijdens de Salone del Mobile is het Nederlands paviljoen een baken van sublieme ontwerp kwaliteit, ambachtelijk vakmanschap en innovatie. Een bundeling van krachten die aandacht en publiciteit trekt. Met een museale tentoonstelling en presentaties die frapperen in het design mekka Milaan.

Stout Lighting Design en Cartoni Design hebben de handen ineen geslagen. Om het duurzame karakter van de meubels te onderstrepen zal de beursruimte worden omgetoverd tot een “Urban Jungle” waarbij Stout Lighting Design met de Candle Fusion zowel de wanden als de meubels maximaal tot hun recht zal laten komen door ze in het juiste licht te zetten.

Van 4-9 april staat Milaan weer volledig in het teken van Design. Het jonge label Cartoni Design zal haar eerste meubellijn hier introduceren temidden van grote namen als HAY, AHREND & Edward van Vliet. Cartoni Design is het eerste 100% Duurzame Dutch Design Label, meubels geproduceerd uit karton en ontworpen door Ernst Koning. Ernst is o.a bekend van werk voor Gispen en een van zijn creaties staat inmiddels in het MoMa in New York.

Deze samenwerking die je gezien moet hebben zal plaatsvinden in Palazzo Francesco Turati, een van de mooiste stadspaleizen van Milaan.

Meer informatie: www.masterly.nu // www.cartonidesign.com